Erytritoli

Erytritoli on terveellinen ja 100 % luonnollinen makeutusaine, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi keto- tai vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville, laihduttajille sekä diabeetikoille.

Erytritolin glykeeminen indeksi on nolla - se ei siis nosta verensokeria, sillä siitä ei imeydy ollenkaan hiilihydraatteja verenkiertoon. Tämän ansiosta etenkin diabeetikot suosivat tuotetta makeutuskäytössä. Lisäksi erytritoli on hyvin ystävällinen hampaille. Se ei aiheuta kariesta (eli rei'itä hampaita) vaan toimii paremminkin päinvastoin: eräissä tutkimuksissa on huomattu, että perinteinen ksylitoli saattaa jopa hävitä erytritolille karieksen torjunnassa.

Erytritoli on erittäin terveellinen makeuttaja. Luonnossa se tuo makeutta mm. rypäleisiin, päärynöihin ja meloneihin. Vaikka kyseessä on sokerialkoholi, ei se nimestään huolimatta sisällä lainkaan sokeria tai alkoholia - maku on silti hyvin makea, lähestulkoon sokerimainen. Erytritoli poistuu elimistöstä virtsan mukana eikä jää aiheuttamaan vatsavaivoja.